Reizen werkt voor veel mensen verslavend omdat je buiten je vertrouwde leefomgeving wordt uitgedaagd je aan te passen aan de gebruiken van het land waar je bent. Je moet zoeken, proberen, vragen en uiteindelijk vind je je weg en ben je daar dan heel trots op en wordt het je nieuwe vertrouwde leefomgeving.
We kunnen dit parallel trekken naar onze relatie. Toen Jolanda in de chaotische stad Bangkok woonde, bevond Lennart zich in het overzichtelijke Uitgeest. Jolanda ging onder begeleiding van nannies de stad in, Lennart zwierf met vriendjes langs alle voetbalpleintjes en parken in het dorp. Lennart schaatste in de winters op slootjes, Jolanda zat op kunstschaatsen en deed dat op de kunstijsbaan op de 12e verdieping van het World Trade Center. Waar Jolanda iedere ochtend om 5 uur op moest omdat ze een uur met de bus naar de internationale school moest, wandelde Lennart in 5 minuten naar zijn basisschool.
Twee achtergronden die niet met elkaar zijn te vergelijken, maar die elkaar op de HES in Amsterdam toch uiteindelijk gevonden hebben. En zo is het met reizen ook. De ervaringen die je uit verre landen meeneemt kun je gebruiken om je eigen leven, en dat van anderen, te verrijken. Een combinatie van twee verschillende werelden en achtergronden maakt van ‘two horizons’ één nog veel mooiere!
Het bovenstaande is eigenlijk een uitgebreide inleiding om het volgende te melden:
Vanwege onze verschillende achtergronden hebben we in onze jeugd een andere eerste taal geleerd. Lennart schrijft het liefst in het Nederlands, maar Jolanda vindt het in het Engels net wat makkelijker. Omdat we het allebei leuk vinden om af en toe een bericht te schrijven, zal je dus in twee talen berichten tegenkomen.