Banglamphu – Onze favoriete buurt in Bangkok

Amulettenmarkt in Banglamphu

Vanwege zijn authentieke sfeer is Banglamphu onze favoriete buurt van Bangkok. Het ligt op loopafstand van het grand palace en khao san road en het is dus zeker niet zo dat er geen toeristen zijn, maar de locals lijken zich er niks van aan te trekken.

Komende van Khao san road loop je allereerst over de amulettenmarkt. Een straat vol oude mannen die op een kleedje, hoe verrassend, amuletten verkopen. Amuletten van steen, van hout, van metaal, soms in een grote grabbelbak, soms met perfectie uitgelijnd naast elkaar. Dat zal ongetwijfeld met de waarde te maken hebben. Er wordt gepassioneerd gehandeld, uiteraard met Thaise beheerstheid, maar wel bewapend met een loep en vast heel veel kennis van amuletten. Als de prijs de koper niet zint haalt die zijn neus op en loopt hij verder. Hij heeft tenslotte nog de hele straat en tienduizenden amuletten te gaan. Ik heb ook vaak het idee dat het een sociale aangelegenheid is wat er daar gebeurt. Veel wordt er niet verkocht en het grootste gedeelte van de potentiële kopers heeft een leeftijd waarbij ze toch niet zo veel andere dingen om handen hebben.

De amulettenmarkt gaat geleidelijk over in een straat met winkels en stalletjes waar de geuren van vers bereid eten met die van geneeskrachtige kruiden en tijgerbalsem vechten.

De stoep waar dit zich op afspeelt is smal, maar de Thai weten feilloos waar ze heen moeten en hoe daar te geraken zonder tegen elkaar aan te botsen. Uiteindelijk neemt de stroom mensen je mee naar het plein bij pier 13 waar er voornamelijk nog meer te eten en te drinken valt. Echter, hier vind je een verzameling van het lekkerste van wat er in de stad te vinden is.

De keuze is nu aan jou. Nog meer geurige straten waar de kleinschalige handel bedreven wordt of de boot op stappen voor de visuele rust waar je al varend over de chao praya rivier van kunt genieten. Een verkeerde keuze kun je niet maken.

Verkopers in Banglamphu

Voordat we op onze wereldreis gingen hebben we ook al mooie reizen gemaakt. Hier hebben we soms ook een bericht over geschreven. Het bovenstaande bericht komt van een eerdere reis.  

One comment on “Banglamphu – Onze favoriete buurt in Bangkok

  1. Pingback: De dromen van Khao San Road | Two Horizons

Geef een reactie

Your email address will not be published.