The Places we call Home in China

A nice hostel or guesthouse can make such a difference when you travel. As we are travelling low budget, accommodation is an expenditure we try to save on, however, it must be safe and clean. Accommodation in China was slightly higher priced than what we thought it would be, however, quality was also higher than in many other Asian countries. Nearly all our rooms had air conditioning (which was very welcomed as China had its hottest summer in six decades) and a private bathroom, even with hot water! Generally speaking, overall, we spent an average of 130 yuan/16 euros per night (per room). Of course cities were more expensive than smaller towns.

 

This is a small impression of the places we called home in our month in China.

Beijing – Red Wall Garden Hotel, our first night in Beijing with thanks to the Disney crew.

 Beijing – Lucky Family Hostel

 Ping Yao – Tian Yi Hotel

 Xian – Ancient City Youth Hostel (our first dorm room in 10 years)

 Xian – Ancient City Youth Hostel

 Feng Huang – A Good Year (river view room)

 Feng Huang – A Good Year (back street view)

 Changsha – Gemauve Inn

 Guilin – Wada Hostel

 Yangshuo – Outside Inn (our favorite guesthouse in China)

 Tiantouzhai – Dragon’s Backbone Rice Terrace – Dragon’s Den Youth Hostel

Shanghai – Rock & Wood Youth Hostel

2 comments on “The Places we call Home in China

 1. Hoi,
  Wat een fantastische reis zijn jullie aan het maken!

  Hoe hebben jullie alle hostels/hotels gevonden? Op basis van een reisgids (zo ja, welke dan)? Wij gaan in oktober 2014 door China trekken, en we hebben de Lonely Planet daarvoor aangekocht. Ik zie dat jullie vooral privé-kamers hebben geboekt. Hebben jullie die lang op voorhand geboekt of telkens gewoon ter plekke?

  Alvast bedankt voor jullie antwoord en alle nuttige tips op jullie website!

  Dimitri

  • Hi Dimitri!
   Wat leuk dat jullie in 2014 naar China gaan. We vinden het altijd leuk om op speciale en bijzondere plekken te slapen die niet duur zijn en maken er een sport van om die te zoeken. We gebruiken de Lonely Planet gids en zoeken ook een beetje naar reviews via Hostelbookers en Tripadvisor. Als je in China bent en bij een hostel slaapt, liggen er ook altijd veel flyers van andere plekken die meestal de zelfde sfeer hebben als waar je dan slaapt. We zoeken het liefst private rooms die soms wel of niet een eigen badkamer hebben. Als je met z’n tweetjes bent is dat vaak maar ietsje duurder dan slapen in een dorm.
   Wanneer zijn jullie in oktober in China? Denk er aan dat de eerste week van oktober ‘Golden Week’ is, een vakantie week in China. Als je die week in China bent zou ik zeker vooraf boeken maar de andere weken moet het geen probleem zijn aangezien het dan niet super druk is. Wij proberen wel te reserveren want dan weet je zeker dat je die kamer hebt die je wilt 🙂 maar dat kan ook een paar dagen van te voren.
   Laat maar weten als je vragen hebt en alvast heel veel voorpret met het plannen van de reis.
   (Er komt trouwens binnenkort weer een nieuwe post over accomodaties in China van ons tweede bezoek).
   Groetjes, Jolanda

Geef een reactie

Your email address will not be published.