Hachiko – Het zieligste hondje van Tokio

Het is het jaar 1925 en Hachiko is een gelukkige hond. Hij woont samen met zijn baas, een professor, in de buurt van het Shibuya station in Tokio. De plek is beter bekend om z’n enorme kruising vol neonlicht en talloze zebrapaden, waar, als het licht eenmaal op groen springt gemiddeld 2500 mensen de straat oversteken. Dat is nu, 2013, maar terug naar 1925.

Het gelukkige leven van Hachiko kwam tot een eind. Niet dat zijn eigen gezondheid daar debet aan was, maar de professor deed op een ochtend zijn ogen niet meer open. Al die jaren had Hachiko kwispelend zijn rondjes gelopen rond het Shibuya station, maar plots was er niemand meer die hem vergezelde. Hachiko wist zich geen raad en is nog tien jaar lang iedere dag op het plein voor het station komen zitten. Zijn baas kwam natuurlijk niet meer en uiteindelijk kwam er ook een eind aan zijn eigen hondenleven.

Hachiko is een legende geworden en als standbeeld krijgt de zieligste hond van Tokio meer aandacht dan hij ooit had kunnen dromen.

 Hachiko op zijn standbeeld

 Hachiko heeft zelfs zijn eigen bus

De wereldberoemde Shibuya kruising

3 comments on “Hachiko – Het zieligste hondje van Tokio

  1. Wat grappig, laatste foto van Shibuya crossing. Is genomen vanuit een bekende coffee place ;). Heb zo’n zelfde foto. P.s: super leuk jullie reisverhalen. Liefs, Wendy

Geef een reactie

Your email address will not be published.