Het eten van Indonesië

Schreven we een aantal maanden geleden nog dat het eten in China allerminst overeenkomsten vertoond met het eten wat je in Chinese restaurants in Nederland met kroepoek vergezeld krijgt, kunnen we nu van het eten in Indonesië zeggen dat het wel zo was als we vanuit ons thuisland gewend waren. Compleet met kroepoek!

Nasi goreng, beef rendang, saté ayam, gado gado of soto soep, het was allemaal overal verkrijgbaar en erg lekker. Kunnen we in sommige landen nog wel eens opzien tegen de uitdaging om weer een restaurant te vinden waar we iets smakelijks kunnen eten, was dat in Indonesië allerminst het geval. De drie maaltijden waren een hoogtepunt van de dag en zelfs ontbijten met een nasi goreng had onze voorkeur boven een westers ontbijt.

Nasi Goreng voor ontbijt

Erg gelukkig werden we van een schepje verse sambal, atjar of satésaus. Eindelijk weer satésaus. En alles huisgemaakt. Saté ayam van de barbecue op straat en voor vijftig eurocent een avocado smoothie met chocolade. Bijna een maaltijd op zich.

Soto soep

Indonesië heeft een levendige eetcultuur en door de lage prijzen ( we zijn er nog niet over uit of Thailand of Indonesië nu goedkoper is ) kun je daar volop van profiteren door alles eens te proberen. De gerechten zijn doorgaans niet meer dan twee euro. De lekkerste plekken waar we hebben gegeten kwamen vaak niet eens ver boven één euro per gerecht. En voor die prijzen wordt je eten dan ook nog eens met een vriendelijke lach geserveerd.
Gado Gado met satésaus!

Geef een reactie

Your email address will not be published.