Schreven we een aantal maanden geleden nog dat het eten in China allerminst overeenkomsten vertoond met het eten wat je in Chinese restaurants in Nederland met kroepoek vergezeld krijgt, kunnen we nu van het eten in Indonesië zeggen dat het wel zo was als we vanuit ons thuisland gewend waren. Compleet met kroepoek!
Nasi goreng, beef rendang, saté ayam, gado gado of soto soep, het was allemaal overal verkrijgbaar en erg lekker. Kunnen we in sommige landen nog wel eens opzien tegen de uitdaging om weer een restaurant te vinden waar we iets smakelijks kunnen eten, was dat in Indonesië allerminst het geval. De drie maaltijden waren een hoogtepunt van de dag en zelfs ontbijten met een nasi goreng had onze voorkeur boven een westers ontbijt.
Erg gelukkig werden we van een schepje verse sambal, atjar of satésaus. Eindelijk weer satésaus. En alles huisgemaakt. Saté ayam van de barbecue op straat en voor vijftig eurocent een avocado smoothie met chocolade. Bijna een maaltijd op zich.
Soto soep