Onmisbaar in de backpack

Met welke spullen we allemaal op reis vertrokken kon je eerder in een bericht van Jolanda lezen. We hadden geprobeerd een zo’n compleet mogelijke tas in te pakken zonder de tas ondraagbaar te maken. Nu, na bijna tien maanden onderweg te zijn, hebben we al een hoop spullen achter gelaten, naar huis gestuurd of weggegeven. Er zijn echter spullen waar we niet meer zonder zouden willen. Zie hieronder de items die we erg waarderen tijdens onze reis. 

 

iPod touch
De meestgebruikte gadget. Handig om snel contact met het thuisfront te houden, nieuws te lezen, muziek te luisteren, notities te maken, de email in de gaten te houden en eigenlijk alles wat de talloze apps mogelijk maken. We gebruiken de iPod touch 4e generatie die drie jaar geleden €199,- heeft gekost bij BCC.

 

Laptop
Noem ons een flashpacker, maar de laptop is toch wel erg prettig. We gebruiken het veel voor het researchen naar toekomstige (slaap) plekken, opslaan van foto’s, het maken van berichten voor op onze website, kijken naar films en voor gewoon een beetje surfen naar interessante dingen.
We gebruiken de Asus X202e met Intel Core i3 met touchscreen, 4GB werkgeheugen en 512 GB opslagruimte en dit kostte ons in februari 2013 €569,- bij Saturn.

 

Warm vest

Icebreaker vest (Lennart)
Merinowol, een capuchon en een goede pasvorm zorgen ervoor dat ik in koude landen in dit vest woon. Zelfs zo onmisbaar dat er gaten op m’n ellebogen zijn gesleten maar die heb ik inmiddels met patches weer laten dichten.
Ik heb de 320 Realfleece en heb er €189,- voor betaald bij Bever.
North Face vest (Jolanda)
Er zijn nog geen gaten in gesleten, maar in de koudere gebieden is dit vest standaard één van Jolanda’s laagjes. Belangrijk voordeel is ook dat het nauwelijks iets weegt en goed in de tas valt weg te proppen.
Jolanda heeft de fleece bij de North Face winkel in de aanbieding gekocht voor €49,-.

 

Scheerolie
Wat mij betreft dé uitvinding voor elke reiziger. Verkrijgbaar in zowel een mannelijke als een vrouwelijke variant heb je slechts 3-4 druppels olie nodig om je hele gezicht te kunnen scheren en voor de vrouwen slechts een paar duppels voor een been. Klinkt te mooi om waar te zijn? Is het niet want het scheert enorm goed en door het olielaagje dat achterblijft heb je geen aftershave nodig. Inmiddels heb ik uitgevonden dat je je ook niet kan scheren dus nu doe ik nog langer met het kleine flesje. Het flesje is zo’n twee vingerkootjes hoog, weegt bijna niks en gaat bij twee keer in de week scheren een maand of negen mee. Die van mij zal het wel tot het einde van de reis volhouden.
Het merk is Somersets en kostte €5,95 bij Bever.

 

Headlight
Onze Petzl headlight heeft ons vaak door een donkere yurt geleid of door hotels of dorpen waar de stroom uitgevallen was. Ook erg handig in kamers waar beginnersfout nummer één is gemaakt; geen lichtknopje bij het hoofdeinde! Helaas ook iets te vaak ingezet bij een nachtelijke jacht op kakkerlakken.
We hebben de versie Tikka Plus 2 en hebben er €28,95 voor betaald bij Bever.

 

E-reader
Na lang wikken en wegen heeft Jolanda twee dagen voor vertrek dan toch nog een e-reader gekocht. Het liefst houden we een papieren boek in onze handen maar de digitale versie biedt toch erg veel voordelen. Ten eerste het gewicht. Een e-reader weegt een paar honderd gram en kan duizenden boeken bevatten. Ook is het in sommige landen moeilijk om aan Engelstalige (laat staan Nederlandstalige) boeken te komen. We kopen nog steeds wel eens papieren boeken die over cultuur en gebruiken van een land gaan en vaak alleen in het land zelf te krijgen zijn. Dit zijn vaak boeken die heel klein zijn uitgegeven en waar in het geheel geen digitale versie van bestaat. In toeristische landen hebben hostels wel eens wat ruilboeken beschikbaar, maar als dat er niet is wordt het erg kostbaar om regelmatig een nieuw of tweedehands boek te kopen. Met andere reizigers wisselen we wel eens wat bestandjes uit wat de boeken gratis maakt.
We hebben de Kobo Mini en hebben hier €39,- in de aanbieding voor betaald bij Saturn.

 

VSM Okugest
Homeopathisch middel tegen darmklachten en misselijkheid. Geen zwaar spul, maar het helpt ons erg goed als we weer eens iets hebben gegeten waar ons lichaam minder blij mee was.
Verkrijgbaar voor €5,95 per 50 stuks.

 

Lakenzak
Onze Sea to Summit lakenzakken hebben we in landen als Mongolië, Kirgizië en Tajikistan iedere avond gebruikt. Ook als we in andere landen de lakens niet helemaal vertrouwen (of als er helemaal geen lakens zijn) pakken we onze lakenzak er weer bij. Op koude bestemmingen helpt het bovendien een paar graden warmer te worden.
De lakenzakken kostten rond de €60,- per stuk en zijn gekocht bij Zwerfkei.

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.