Over ons

Leuk dat je de tijd neemt om ons reisblog te bekijken! Op het moment dat we hadden besloten een wereldreis te gaan maken hebben we zelf ook veel inspiratie en ideeën op reisblogs opgedaan. Er zijn vele reisblogs en we vinden het leuk om te lezen hoe iedereen een wereldreis op zijn eigen manier invult.

We zullen beginnen met ons voor te stellen. Wij zijn Jolanda (30) en Lennart (32) en na tien jaar samen  zijn wij op 9 juni 2013 getrouwd. Ruim een maand later, op 18 juli, zijn we begonnen aan onze huwelijks- en tevens wereldreis.

 

P1030842

 

We zijn elkaar tegengekomen op de HES in Amsterdam. Tijdens deze 4-jarige studie hebben we ook allebei een half jaar aan de University of Ottawa (Canada) gestudeerd. Al was dit niet tegelijkertijd. Vervolgens zijn we wel samen naar Aruba gegaan omdat Lennart daar aan zijn stage begon en Jolanda inmiddels klaar met haar studie was. De werkdagen werden hier standaard afgesloten met een duik in de zee en een uurtje snorkelen totdat de zon onderging.

Na onze studie, in 2006, hebben we 8 maanden door zuidoost Azië gereisd en vanaf het moment dat we daarvan terugkwamen hebben we gedroomd om dit nog eens te doen. De vrijheid, de avonturen, de onzekerheid en het zo intens samen zijn was iets waar we steeds meer naar verlangden. In maart 2012 hebben we de knoop doorgehakt en besloten om ons leven weer helemaal om te gooien.

 Eind april 2013 hebben we allebei onze baan opgezegd. We hadden allebei een leuke baan bij een mooi bedrijf (Jolanda bij Nike, Lennart bij The Walt Disney Company) waar we het nog goed naar onze zin hadden en we vermaakten ons ook nog heel goed in ons appartement aan het IJ in Amsterdam. Toch was er maar één ding dat we echt graag wilden: al onze spullen in een backpack stoppen en de wereld over gaan.

Het meest kijken we uit naar landen of gebieden die ons verrassen. Landen waarvan je van te voren nog moeilijk een inschatting van kan maken, maar waar de mensen je dan heel warm ontvangen of waar de natuur mooier is dan je ooit ergens anders hebt gezien. Toen we bijvoorbeeld in 2006 voor het eerst in Myanmar waren kenden we niemand die daar ooit geweest was en ook was er maar weinig informatie over beschikbaar. Dan worden we heel nieuwsgierig en willen we het zelf gaan bekijken. Nu staan er ook landen als Oezbekistan, Tajikistan en Kirgizië op ons lijstje, landen waar je niet vaak iets van in de media ziet. Hopelijk worden we verrast, maar misschien valt het tegen. Dan weten we dat ook weer.

We hopen met onze blog dat we je kunnen informeren, inspireren en vermaken. We hopen dat het voor de thuisblijvers leuk is om te lezen waar we zijn en wat we meemaken, en dat het voor mensen die zelf plannen maken om een wereldreis te gaan maken nuttige informatie bevat om goede voorbereidingen te treffen. We proberen gedetailleerd te beschrijven hoe we keuzes maken en wat de kosten zijn.

Laat ons gerust via een reactie of ons contactformulier weten als je specifieke vragen hebt waarvan je denkt dat wij dat mogelijk kunnen beantwoorden.  Ook als je het leuk vind als we een vraag beantwoorden en daar een bericht over plaatsen horen we het graag!

Veel plezier met lezen en wellicht dat we je ergens op de wereld tegenkomen!