Welke reisverzekering kies je voor een wereldreis?

Als je op wereldreis vertrekt is het verstandig goed naar je verzekeringen te kijken. Je standaard ziektekostenverzekering dekt in het buitenland wellicht niet alles wat je nodig kan hebben en medische kosten kunnen dan al snel voor je eigen rekening komen. Ook je doorlopende reisverzekering dekt niet meer als je langer dan 365 dagen aaneengesloten in het buitenland verblijft. Tevens zul je in het buitenland vaker in de verleiding komen om risicovolle sporten als duiken of canyoning te gaan doen, en die zijn doorgaans niet standaard meeverzekerd. Hoewel je natuurlijk altijd voorzichtig dient te zijn met welke activiteiten je ook doet, het kan altijd een keer misgaan en dan ben je blij dat je kan terugvallen op een goed dekkende verzekering.

Na enig speurwerk op internet kwamen we tot een drietal verzekeringen die speciaal worden aangeboden voor mensen die langere tijd in het buitenland verblijven:

–          Joho Insurances

–          Allianz Globetrotterverzekering

–          De Europeesche Lang-op-reisverzekering

We hebben de voorwaarden van alle drie goed doorgelezen en hebben uiteindelijk de keuze op de Special Isis verzekering van Joho laten vallen. De reden hiervoor was met name de premie en de goede dekking in alle categorieën. Omdat wij ook onze Nederlandse ziektekostenverzekering hebben opgezegd hebben we voor de All-In variant gekozen zodat naast zaken als bagage, diefstal, rechtsbijstand en Wettelijke Aansprakelijkheid ook alle medische kosten goed gedekt zijn.

Op de website van Joho kun je lezen wat er precies allemaal gedekt wordt als je langer in het buitenland verblijft en wanneer je wel of niet je Nederlandse ziektekostenverzekering dient aan te houden.

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.